Gonzalo: “volem agafar jocs de taula moderns i repensar-los en els nostres interessos”

“Aula de joc” és el nou projecte que ha presentat la Universitat Rovira i Virgili juntament amb Repsol. La iniciativa és portar jocs de taula moderns a les aules per entretenir i aprofitar aquesta experiència de joc en els docents.

URV
PUBLICITAT

La idea és trencar amb el rol de les típiques classes convencionals. Agafar els jocs de taula, modificar-los si s’escau i instaurar-los a les aules. Aquests jocs poden ser tant de rol, d’estratègia, per treballar ja siguin temes actuals com poder potenciar la credibilitat com ara el joc de taula anomenat “Dixit”. Al final, aconseguir amb fils educatius que els alumnes creguin que és una nova forma d’aprendre divertida i interactiva.

Jan Gonzalo, professor dels Estudis de Comunicació de la URV i coordinador de la iniciativa, ha esmentat als micròfons de “Carrer Major” que,” volem perdre la por a trencar la normalitat de l’aula i trencar el rol de les classes convencionals” i “ara és el docent el protagonista de l’aprenentatge a través de la seva experiència pròpia“.

Repsol ha financiat els jocs i l’equip de monitors que els realitzarà. Els anys 2020 i 2021 la iniciativa es va aturar i enguany s’ha reprès el projecte. 
PUBLICITAT