La història de la sanitat i el cinema tarragoní a la llum al Santa Tecla

L’exposició “Heroismos. Història d’Un Nitrat”, exposa els 12 minuts recuperats del film homònim i material inèdit sobre la seva producció en una col·laboració entre la Xarxa Santa Tecla i l’Aula de Cinema de la URV.

Xarxa Santa Tecla Heroismos
PUBLICITAT

Aquesta cinta narra la història de l’origen de la sanitat a Tarragona amb la construcció de les urgències de l’Hospital Santa Tecla, on es fa l’exposició. En aquesta història es poden veure els voluntaris de la Creu Roja que atenien als ferits que tornaven de la guerra del Marroc ara fa cent cinquanta anys. La recuperació d’aquest “patrimoni cultural” va iniciar el 2012 per la URV i més de deu anys després, en el marc de l’exposició s’ha trobat més minutatge del film. Joana Zapata, una de les comissaries de l’exposició explica “el punt d’inflexió que suposa”.

Aquest nitrat explica un moment puntual de la història de Tarragona, però suposa també una peça clau de la història del cinema català. Actualment, la investigació segueix en marxa i esperen “poder aconseguir la recuperació total del film”.

PUBLICITAT