Incendi a una fàbrica de sofre de Constantí activa el PLASEQTA

Un incendi a la fàbrica de sofre de Constantí, AFEPASA, ha activat el PLASEQTA en fase d’emergència i ha fet sonar les sirenes aquest dilluns a la tarda per precaució davant la toxicitat de la combustió de diòxid de sofre.

PUBLICITAT

En l’incendi han treballat fins a 16 dotacions de bombers i dos unitats de Sistemes d’Emergències Mèdiques, que han atès a dues persones, una de les quals ha resultat ferida de caràcter lleu i ha estat traslladada a l’Hopistal Joan XXIII, segons han informat des del Sistemes d’Emergències Mèdiques. Per sort, l’incendi no ha tingut cap afectació al nucli urbà.

L’accident ha passat menys d’una setmana després del simulacre de risc químic que va comptar amb els missatges d’alerta als mòbils de les persones que estiguessin a prop de la zona de l’accident, un fet que el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, ha trobat a faltar en l’incendi d’avui:

Per la seva banda, Joan Ramon Cabello, cap de Protecció Civil a Tarragona, ha explicat perquè s’ha tardat gairebé una hora en activar aquesta alerta.

De moment, es manté l’ordre de confinament al polígon de Constanti, i els bombers segueixen treballant per extinguit l’incendi. Efectius dels Mossos i de la Policia Local han acordonat la zona per restringir l’accés per carretera al polígon.

A més, segons ha informat RENFE, a causa d’aquest incendi, la circulació de trens està tallada preventivament entre Reus i Constantí.

PUBLICITAT