Infermeria “necessita mans” per cobrir la temporada turística

A Tarragona ha arribat definitivament la recuperació turística i amb ella els pics de pressió hospitalària de l’estiu. Enguany aquesta arriba a una especial manca d’infermeres a tota Catalunya i també a la demarcació. Des del Col·legi Oficial d’Infermeria de Tarragona miren amb preocupació aquesta situació, ja que han de cobrir aquestes càrregues de treball amb moltes infermeres acabades de graduar, pel fet que molt personal agafa vacances.

Infermera
Una infermera del CAP Verdaguer camina cap a l'àrea reservada a l'atenció pediàtrica, zona aïllada, amb un dibuix de l'arc de Sant Martí, símbol davant el coronavirus; cadires amb indicacions per garantir la distància de seguretat. 1/04/2020 (Horitzontal)
PUBLICITAT

Nuria Illamola, vicepresidenta de CODITA, explica que “es preveu molta més afluència que en estius anteriors”. A més se li suma el problema de la comunicació en altres idiomes, Illamola manifesta com “en alguns centres existeixen figures que fan de traductor, però molts cops han de fer servir el llenguatge no verbal”. L’augment de mobilitat ha augmentat també la sinistralitat al territori, de manera que els pacients politraumàtics augmenten. Això fa col·lapsar les urgències d’hospitals com el Joan XXIII per derivacions forçoses, ja que els “CAP de costa no tenen capacitat tècnica per donar l’abast”.

Amb tot plegat Illamola assenyala que “durant els mesos d’estiu es redueix l’activitat quirúrgica per les càrregues de treball”. Per aquests motius des del col·legi demanen “millors condicions laborals pels professionals nouvinguts i així augmentar les mans”.

PUBLICITAT