Inicien les obres per renovar el clavegueram de Tarragona

Tarragona comença les obres per renovar l’antic clavegueram de tota la ciutat. Aquest projecte, de vital importància per la infraestructura urbana, introdueix un sistema innovador amb una durada de 50 anys i que suposa un estalvi econòmic d’un 50%. 

Screenshot
PUBLICITAT

El sistema s’inicia amb la introducció d’una mànega, per on passa un material recobert de resina, que s’infla d’aire per agafar la forma. Després, amb un robot de llum ultravioleta endureix la resina i la deixa llisa, permetent que les paneroles no deixin els seus ous. Aquesta tècnica es duu de tal manera que no s’aixequi tot el carrer, amb la novetat que, es duu a terme en 24 hores, sense la necessitat que hi hagi obra civil. 

Segons l’alcalde de Tarragona, Rubèn Viñuales, aquest nou sistema evita tot tipus de molèsties al veïnat de la ciutat, així com a les terrasses i restaurants. La principal voluntat és tenir una xarxa eficient. 

El gerent de EMATSA, Dani Milán, assegura que aquest desplegament no s’havia vist fins ara a la ciutat, sent així Tarragona pionera a Catalunya. La intenció és fer en 8 anys 31 quilòmetres, valorats en 16 milions d’euros. 

PUBLICITAT