Insistir en la prevenció és clau per evitar el VIH

El dia 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida, per això hi haurà diverses activitats per conscienciar sobre la prevenció i també treure els estigmes de la malaltia.

Test VIH
PUBLICITAT

Aquest 2018 al Camp de Tarragona s’han detectat 41 nous diagnòstics de VIH segons les dades de la Creu Roja, els mateixos que el passat 2017. Per tant les dades es mantenen estables. Araceli Otón, responsable de drogodependències i VIH/SIDA, ha insistit que és una malaltia que es pot prevenir.

Des de la Creu Roja recorden que en tot l’Estat Espanyol hi ha un 14% de persones que estan infectades i no ho saben. Al Campus Catalunya de la URV hi haurà una unitat mòbil el pròxim dimecres de proves ràpides per tothom qui se la vulgui fer.

Per la seva banda el Col·legi de Farmacèutics de Tarragona ha anunciat que aquest dilluns també faran la prova gratuïtament. Àngels Dronda, vocal del Col·legi de Farmacèutics, ha recalcat que és una malaltia que encara està estigmatitzada.

Les dues organitzacions han recordat que el contagi no és possible ni per la saliva, ni per la suor, ni tampoc per activitats diàries. Finalment el Col·legi de Farmacèutics ha explicat que des del 2012 han fet 1.810 proves al nostre territori i 26 han sigut reactives.

PUBLICITAT