Inundacions a Tarragona per la forta pluja

Nit de pluja torrencial al Tarragonès i el Baix Camp. Les imatges d’inundacions i caigudes d’arbres i altres elements han estat una constant a diferents municipis de la zona. No és per a menys, després que l’estació meteorològica automàtica ubicada al Complex Educatiu registrés 44 litres d’aigua per metre quadrat en només 30 minuts. De fet, va arribar a caure gairebé 5 litres en un sol minut, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya.

PUBLICITAT

La incidència més destacable s’ha produït a Tarragona. Segons avança l’Agència Catalana de Notícies, durant la matinada s’ha esfondrat part del fals sostre de la sala Zero, cosa que ha obligat a desallotjar tots els clients i treballadors. Això sí, sense persones ferides.

I també a Tarragona, la intensitat de la pluja va afectar especialment la part baixa de la ciutat, que acostuma a col·lapsar-se amb facilitat davant aquest tipus d’episodis.

Alguns carrers i pàrquings de les comunitats de veïns es van inundar a causa del desbordament del clavegueram barrejant a la via pública les aigües pluvials i aigües fecals. Alguns veïns manifesten que van patir l’entrada de gran quantitat d’aigua a terrasses i patis interiors a causa del desbordament de canonades i, fins i tot, en alguns casos els vàters.

Precisament aquesta setmana l’Ajuntament anunciava l’adjudicació de la redacció del projecte del nou col·lector del clavegueram de la Part Baixa per resoldre aquesta problemàtica històrica que el barri i el veïnat pateix cada cop que hi ha fortes pluges com les d’aquest dissabte.

PUBLICITAT