Investigadors de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili troben un mecanisme que millora la secreció d’insulina

Investigadors del Grup de Recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET) de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) han trobat un nou mecanisme que podria ajudar a millorar la secreció d’insulina i que, per tant, afavoriria el control del sucre a la sang en persones amb diabetis.

PUBLICITAT

Aquest mecanisme implica una substància anomenada succinat i el seu receptor, conegut com SUCNR1, que es troba a les cèl·lules beta del pàncrees. El treball s’ha dut a terme amb la col·laboració d’institucions de prestigi nacionals -UB-IDIBELL i de la UMH-IDiBE, entre d’altres- i internacionals -Universitat de Harvard i el Consell Nacional de Recerca d’Itàlia-.

Segons l’IISPV, el succinat és un compost natural present a les cèl·lules humanes que té un paper important en el metabolisme energètic. Tradicionalment, s’ha associat amb situacions d’estrès cel·lular, com les que es produeixen en el cas de pacients amb obesitat. El descobriment mostra que el succinat pot actuar com a un senyal beneficiós que ajuda a les cèl·lules beta del pàncrees a alliberar o secretar insulina, regulant així els nivells de glucosa a la sang.

PUBLICITAT