IQOXE creu que s’ha construït un relat “fals”

Després de no poder comparèixer aquest dimarts davant la Comissió d’Estudi de Seguretat al Sector de la Petroquímica IQOXE ha volgut donar explicacions. L’advocat i portaveu de l’empresa, Xavier Fontcuberta, ha reiterat que “no hi ha cap fet objectiu judicial que conclogui que IQOXE incomplia les normes” i ha acusat les veus contràries de “ser persones vinculades a l’empresa que van orquestrades des de fora”. També ha afegit que “s’ha aprofitat que no podien fer declaracions per generar una situació de duresa amb la companyia”.

PUBLICITAT

Fontcuberta ha defensat que “la mateixa Generalitat ha manifestat que la planta estava operativa i complia amb les llicències”.

Tot i això han explicat que no es tornarà a construir una planta amb la mateixa tecnologia que tenia la que va patir l’accident. També han afegit que el dia de l’accident hi havia més personal del neccessari i que al llarg de tots aquests anys han anat augmentant la plantilla fins a un 22% i han invertit 64 milions d’euros en les plantes.

Acusen alguns partits de voler fer un judici paral·lel

Des de la companyia han reiterat en diverses ocasions que ahir es van presentar a la Comissió d’Estudi de Seguretat del Parlament. I que ja sabien des de feia mesos qui compareixia i no va ser fins ahir que van decidir que no formaven part de la direcció de l’empresa i per tant no els deixaven parlar, així ho ha explicat Fontcuberta.

Quan es produeixi la sol·licitud de compareixença addicional valoraran si hi van o no, o si ja donen el compromís de la companyia com a complet amb el Parlament. El portaveu d’IQOXE creu que “no es pot acceptar que hi hagi alguns partits que vulguin fer un judici paral·lel”.

PUBLICITAT