Justícia nomena Carles López com a nou director de la presó de Mas d’Enric

El Departament de Justícia ha anunciat aquest dimarts que Carles López Grippa serà el nou director del Centre Penitenciari Mas d’Enric, en substitució de Francesc Romero, que va ser rellevat a petició pròpia, el 27 de març passat. El relleu a la direcció del centre marca l’inici d’una nova etapa després de la crisi generada arran de l’assassinat d’una treballadora de la cuina del centre a mans d’un reclús.

PUBLICITAT

El canvi es farà efectiu aquest mateix dijous. D’altra banda, Romero serà nomenat coordinador de seguretat de l’Àrea d’Informació i Seguretat de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, l’àrea que investiga i fa prevenció de possibles delictes dins de les presons catalanes.

El nou director de la presó té una dilatada experiència en l’àmbit de la gestió penitenciària i des del 2015 fins avui ha dirigit el Centre Obert de Tarragona (COTA). Es dona la circumstància que en aquell moment també va substituir Francesc Romero en aquesta responsabilitat. El COTA és l’equipament penitenciari més modern i avançat tecnològicament, amb l’objectiu de potenciar el règim obert.

PUBLICITAT