La botifarra d’ou, reina del Carnaval gastronòmic

La botifarra d’ou és -amb el permís de la coca de llardons- la reina del Carnaval gastronòmic. És típica del Dijous Gras, dia que es reparteix tradicionalment. En l’actualitat, les cansaladeries i carnisseries de la ciutat, continuen només elaborant-la coincidint amb el Carnaval. És el cas de la cansaladeria Maria Jesús, a la plaça del Fòrum.

PUBLICITAT

El responsable d’obrador d’aquesta empresa familiar, Marc Torija, explica que la botifarra d’ou és una variant de la botifarra blanca. S’elabora amb els mateixos ingredients (la papada, la panxeta, el retall d’espatlla i el retall magre), però s’hi afegeix l’ou, “que dona una textura més esponjosa i un color groguenc”. Torija ha incidit entre la relació entre el Carnaval i la botifarra d’ou, molt lligada a la Quaresma. Tradicionalment, explica, es menjava sense límits els dies entre Dijous Gras i Dimecres de Cendra, abans de començar el dejuni de carn i ous les set setmanes prèvies a la Setmana Santa.

Marc Torija s’ha mostrat feliç que la botifarra d’ou és “el producte estrella” del Carnaval. Un producte que només comercialitzen durant la setmana del Carnaval i fins al Dimecres de Cendra. Unes dates que la seva clientela manté marcades al calendari any rere any.

PUBLICITAT