La bronquiolitis es dispara a Tarragona i comença a afectar a pediatria

La taxa de bronquiolitis es dispara al Camp de Tarragona arribant als 20 afectats per cada 100.000 habitants. Aquesta patologia està afectant especialment als menors d’un any i ha augmentat en gairebé cinc-cents afectats al Camp de Tarragona dins d’aquesta franja d’edat. La taxa de menors de quatre anys és també molt alta situant-se en 477 afectats per cada 100.000. Aquestes dades fan que se superi ja el llindar epidèmic molt alt.

Hospital Joan XXIII
PUBLICITAT

Malgrat això, si es tenen en compte totes les infeccions respiratòries greus l’augment no és tan marcat, motiu pel qual la regió sanitària del Camp de Tarragona està encara en nivells epidèmics baixos. Tot i això, respecte a la darrera setmana el conjunt d’aquestes infeccions ha augmentat un 14,06%.

En global, als hospitals de la demarcació hi ha vint-i-quatre persones ingressades en llits d’UCI. Amb tot, l’Hospital Joan XXIII de Tarragona no pot parlar encara d’una situació de col·lapse a les urgències o la primària, ara si des del departament de Salut alerten que “la repercussió assistencial és presumiblement important en l’àmbit de la pediatria”.

PUBLICITAT