La CCCC treballa amb tres escenaris per reprendre l’activitat castellera

Aquest dilluns va fer 10 anys que, a Nairobi, la UNESCO declarés els castells patrimoni cultural immaterial de la humanitat. Efemèride que arriba en un dels anys més complicat pels castells, que segueixen sense activitat des del mes de març.

PUBLICITAT

Sergi Font, president de la coordinadora de colles castelleres, assegura que aquesta aturada pot tenir molta repercussió i que s’haurà de tornar a començar de zero un cop és reprengui l’activitat. Font destaca l’importància de mantenir els ànims de la canalla en aquest mentrestant.

En una assemblea virtual la coordinadora ha establert tres escenaris per la tornada als locals d’assaig. El més optimista seria un retorn abans d’estiu a través de test d’antígens. Un altre més factible seria tornar cap a final de 2021, un cop existeixi una considerable immunitat col·lectiva. El mes pessimista ens situaria amb un 2021 sense activitat castellera.

En tot cas, Sergi Font assegura que “la tornada serà progressiva i que la prioritat és la seguretat de la gent”. El president expressa que “aquest any pot deixar tocades les colles, però les ganes ho faran remuntar“.

PUBLICITAT