La Costa Daurada, més enllà del creixement turístic quantitatiu

La Universitat Rovira i Virgili lidera un projecte europeu per buscar solucions a l’exclusió social derivada del turisme. Així doncs la URV, juntament amb 12 socis de països diferents, estudiarà Barcelona, Venècia, Amsterdam i Jerusalem, quatre ciutats on la societat i els Governs han començat a veure el turisme com un problema. A partir d’aquí tindran en compte les iniciatives locals i es buscaran solucions. Antonio Russo, investigador del Departament de Geografia de la URV, ha destacat que no es pot impedir a la població viatjar, però s’han de prendre mesures.

PUBLICITAT

Russo actualment està fent un estudi de la petjada que deixen els creuers a Tarragona, i ha destacat que l’Ajuntament de la ciutat i també la Diputació són receptius a l’hora de fer aquestes investigacions. Això segons l’investigador és positiu perquè així es poden dur a terme polítiques.

D’altra banda ha destacat que la Costa Daurada ha fet bé, relativament, la seva feina perquè actualment quan algunes destinacions de costa s’estan estancant aquí no passa. Tot i això troba a faltar mesures més contundents per desestacionalitzar el turisme.

Amb tot plegat ha destacat que s’han fet coses al territori més enllà de tenir en compte el creixement quantitatiu, però troba a faltar més polítiques de regulació. 

PUBLICITAT