La covid-19 alenteix els diagnòstics de càncer

Aquest dijous 4 de febrer se celebra el dia mundial de la lluita contra el càncer. L’Associació Contra el Càncer de Tarragona lamenta aquest any, a conseqüència de la covid-19, s’ha provocat un descens del 21% en els nous diagnòstics de càncer. Federico Adan, president de l’associació, explica que això suposa que “1 de cada 5 pacients no ha estat diagnosticat o ha estat diagnosticat tard“.

PUBLICITAT

La crisi social i sanitària d’aquest any ha perjudicat especialment amb els pacients de càncer. Adan assegura que un 41% dels pacients de tota Espanya han estat diagnosticats també d’ansietat i depressió. El marge d’edat entre 18 i 24 anys ha estat el més susceptible. A més un 32% de la població amb càncer ha perdut la seva feina durant el darrer any. Això implica la destrucció de més de 3.000 llocs de treball a tota Espanya de persones amb càncer.

Com a notícia positiva, l’Associació Contra el Càncer de Tarragona acaba d’inaugurar el seu nou local a l’Avinguda Roma. Adan convida a qualsevol pacient de càncer de Tarragona al local, on podrà gaudir d’assistència professional gratuïta.

PUBLICITAT