La cursa per les eleccions municipals ja ha començat

Queden poc més de 15 mesos per les eleccions municipals, i la cursa per veure qui anirà de cap de llista als diferents partits polítics ja ha començat.

PUBLICITAT

L’actual alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, deia que es veia en forces per tornar a liderar el seu partit a la ciutat. Per tant, no descartava tornar a ser cap de llista, tot i no assegurar-ho i dir que això depèn del partit i no només d’ell.

Per la seva banda una de les grans protagonistes d’aquesta legislatura ha sigut la Consellera d’En Comú Podem Tarragona Carla Aguilar. Va començar com la sòcia del Govern, i ha acabat amb la seva sortida i evitant l’aprovació del pressupost. Aguilar explicava als micròfons de Ràdio Ciutat de Tarragona que es veia amb forces per tornar a liderar un espai com el de Tarragona En Comú. 

Cal destacar que dins la formació d’En Comú Podem Tarragona hi ha hagut algunes desavinences, però tampoc exclouen que l’actual Consellera es torni a presentar a les primàries.

El PSC hauria descartat el seu, fins ara, candidat i exalcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros. La candidatura estaria entre dues persones. Per una banda, l’actual Conseller Berni Álvarez, i per l’altre, i la més comentada, l’actual Diputat al Parlament de Catalunya Rubén Viñuales. Viñuales no ho assegurava 100%, però tampoc ho negava.

Junts per Tarragona haurà de veure si manté el candidat que va presentar a les passades eleccions i actual President de l’Empresa de Mercats, Dídac Nadal. Nadal reconeixia que li agradaria ser alcalde de la ciutat, però “se li donen malament els partits”.

La cap de llista de la CUP Tarragona, Laia Estrada, deixava l’Ajuntament de Tarragona per fer el salt al Parlament. Eva Miguel i Inés Solé són ara els caps visibles de la CUP Tarragona. De l’assemblea dependrà si una d’elles és la cap de llista de les pròximes eleccions municipals.

Jose Luis Martín va ser el cap de llista del PP a les passades eleccions municipals, s’haurà de veure si aquestes repeteix.

Ciutadans és el partit que més baixes ha vist durant aquest mandat. El seu portaveu, Rubén Viñuales, marxava al PSC. I Sònia Orts i José Luis Calderón passaven a ser consellers no adscrits, deixant a Lorena de la Fuente al capdavant. S’haurà d’esperar per saber si serà la que encapçalarà la candidatura.

PUBLICITAT