La demarcació de Tarragona ja disposa d’un circuit d’actuació contra el tràfic de persones

La iniciativa de la subdelegació del govern espanyol vol millorar l’atenció a les víctimes i la coordinació de les institucions i entitats socials implicades en la lluita contra aquesta activitat delictiva.

PUBLICITAT

Durant la presentació, la cap de la Unitat contra la Violència sobre la Dona de la subdelegació, Josepa Clavero, ha alertat de la vulnerabilitat dels menors no acompanyats i del risc que els captin per tal de fer-los delinquir o d’explotar-los sexualment.

Clavero ha subratllat que la finalitat sexual és la més habitual d’entre els casos de tràfic de persones al territori, però que és molt complex poder identificar i detectar les persones explotades.

La cap de la Unitat contra la Violència sobre la Dona remarca que part del problema és que moltes d’ells no es veuen com a víctimes o no s’atreveixen a denunciar. I és que la majoria són dones de països extracomunitaris i sense papers.  A més, la prostitució cada cop és menys visible, perquè de la via pública i clubs s’està desplaçant cap a pisos i xalets.

PUBLICITAT