La denuncia, l’eina per prevenir la violència contra el col·lectiu LGTBQI +

La Universitat Rovira i Virgili lidera un projecte europeu per prevenir i abordar la violència LGTBIQ + a les universitats. Es tracta d’un projecte que té una durada de dos anys i el principal objectiu és formar a la comunitat universitària i aplicar estratègies efectives per evitar aquestes situacions.

PUBLICITAT

Oriol Rios, l’investigador que encapçala tota la recerca, ha explicat que el col·lectiu LGTBIQ + és molt vulnerable, especialment el transsexual, i que recollint dades ja han pogut comprovar que hi ha situacions de violència als centres. Segons Rios dir això no fa a la URV pitjor universitat.

L’investigador ha comentat que s’han d’aplicar estratègies efectives per evitar aquest tipus de violència a les universitats i per això s’han de fer protocols. En alguns centres ja existeixen o s’han començat a fer, però la denuncia és el que més ajuda a prevenir. Per això Oriol Rios anima als Rectors i Rectores de les universitats que denunciïn aquestes situacions, perquè això, segons diu, demostra que és una universitat de qualitat. 

Després de recollir dades pretenen fer un recurs digital, un curs obert, per formar a tota la comunitat universitària en el tema. El 30 de gener tenen la primera reunió internacional a Tarragona on també decidiran quin és el perfil que necessiten pel Consell Assessor i el Consell d’Experts que formaran part de la investigació. 

PUBLICITAT