La Diputació concedeix 600.000 euros per millorar la xarxa d’abastament d’aigua a la Conca de Barberà

La Diputació de Tarragona aprova dues millores en l’àmbit de l’aigua. La primera és la concessió de 600.000 euros al Consell Comarcal de la Conca de Barberà per ampliar la xarxa d’abastament d’aigua potable. En segon lloc, es començarà la primera fase per millorar el cicle urbà de l’aigua a través de la digitalització en 120 municipis de menys de 20.000 habitants que fan una gestió directa de l’aigua, per detectar fuites. 

PUBLICITAT

Respecte al projecte a la Conca de Barberà, del qual se’n beneficiaran 8 municipis de la comarca, en la primera fase s’ampliarà la xarxa del Consorci d’Aigües de Tarragona fins a Sarral i Forès. Aquestes obres començaran al setembre i la previsió és que s’enllesteixin al juliol del 2025. També es construirà un dipòsit comarcal a Forès, que encara s’ha de licitar. Per a la segona fase, la Diputació té prevista una altra inversió de 400.000 euros. 

Pel que fa a la millora del cicle urbà de l’aigua, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha explicat que la primera fase consistirà en la diagnosi. 

Per aquesta primera fase, la Diputació ha demanat una subvenció europea de 10 milions d’euros. Però, a l’espera que sigui concedida, ja ha avançat 1,9 milions d’euros perquè el projecte pugui començar com més aviat millor. 

PUBLICITAT