La Diputació farà arribar fibra òptica a 41 municipis

La Diputació de Tarragona impulsa un projecte per fer arribar la fibra òptica a 41 municipis del territori. Durant la primera fase, executada aquest 2022 es canalitzaran 175 km de carretera tot i que la instal·lació de la fibra serà realitzada per la generalitat. Aquesta primera fase compta amb 3,7 Milions d’euros de pressupost. La segona fase actuarà en 120 km amb un pressupost de 4,6 Milions d’euros.

Carretera Fibra òptica
Pla general d'una actuació per adequar canalitzacions de fibra òptica en una carretera de Nulles (Alt Camp) per part de la Diputació de Tarragona. Imatge publicada el 31 de març de 2021. (Horitzontal)
PUBLICITAT

L’objectiu principal és combatre el desplomament impulsar dues proves pilot. Una per desenvolupar aplicacions tecnològiques a les escoles rurals i altre per la gestió intel·ligent de la xarxa viaria. El projecte compta amb una fase prèvia, ja en execució que s’ha dut a terme en 26 quilòmetres. Miquel Subirats, diputat delegat del Servei d’Assistència al Territori, explica que “els arranjaments a carreteres fets fins al moment han tingut en compte la instal·lació d’aquesta tecnologia”.

Aquesta primera fase compta amb un ajut europeu de 470.000 euros i farà arribar la fibra òptica a municipis com Montbrió del Camp, Porreres o Conesa entre altres.

PUBLICITAT