La Diputació manté la proposta de traslladar a la Savinosa equipaments educatius

La Diputació de Tarragona no preveu de moment canviar el projecte de hub cultural i educatiu a la finca de la Savinosa. 

Savinosa Hub
PUBLICITAT

Tot i la normativa de Protecció Civil que prohibeix activitats amb menors d’edat al costat de línies de tren amb mercaderies perilloses, l’ens provincial manté la proposta de portar a la Savinosa l’escola i conservatori de música. 

La presidenta Noemí Llauradó diu que tot el projecte es farà per fases i que aquesta seria l’última, confiant que llavors s’haurà produït el trasllat dels trens de mercaderies per l’interior de la comarca. Si al final no és possible, a la Savinosa es mantindrà el hub cultural amb espais escènics, sales d’exposicions i residències artístiques. Així s’ha explicat Llauradó en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona. 

Pel que fa la conservatori de música, la presidenta de la Diputació ha recordat que es va comprar l’immoble del costat de l’actual seu del carrer Cavallers i que estan a l’espera de conèixer el resultat d’unes prospeccions arqueològiques. 

En la mateixa entrevista, Noemí Llauradó ha defensat la compra de l’edifici de la plaça Imperial i ha rebutjat les crítiques d’improvisació i centralisme expressades per Junts per Catalunya. Diu que és la diputació més descentralitzada de l’Estat espanyol.

A la nova seu de la plaça Imperial s’hi traslladaran el 2027 uns 300 treballadors i els serveis ubicats ara al passeig de Sant Antoni, que seguirà com a seu institucional.

PUBLICITAT