La DO Tarragona busca millorar la qualitat del vi Macabeu

La Denominació d’Origen de Tarragona té en marxa diferents línies de treball per reforçar la qualitat de la varietat macabeu i treballa en un estudi que ajudi a millorar la qualitat d’aquests vins.

PUBLICITAT

L’estudi principal, portat a terme junt amb tècnics de l’INCAVI, se centra en el control de la càrrega de poda i la producció per hectàrea de la varietat macabeu per tal de demostrar com aquesta càrrega afecta directament la qualitat dels vins que s’hi elaboren. La macabeu és la varietat més representativa de la DO amb 1.313 hectàrees i el 45% del total de vinyes adscrites, i tot i tenir un potencial productiu alt, si és excessiu, pot afectar directament a la qualitat del most obtingut i del vi elaborat.

L’objectiu final de l’estudi és dotar als viticultors i elaboradors d’eines tècniques que els ajudin a millorar la qualitat del producte final, adaptant el conreu a les noves condiciones causades pel canvi climàtic, i aconseguir així una millor rendibilitat, tant del raïm com del vi aconseguit.

L’estudi, a més, va en consonància amb la idea de producció agrària sostenible i facilitarà als viticultors un major coneixement dels factors que incideixen en l’equilibri productiu de la vinya. 

PUBLICITAT