La dona alpinista protagonista de la 15a edició del Cicle de Muntanya 2022

Aquest dijous s’ha presentat la nova edició del Cicle de Muntanya sota el títol: “Dona’m Muntanya” en el Palau de la Diputació de Tarragona. Enguany s’ha dedicat a la dona alpinista, d’esquí, amant de la natura i a les figures destacades del món de la muntanya.

PUBLICITAT

Les diferents conferències, documentals, projeccions i pel·lícules tindran lloc els dies 3,10,17,24 i 31 de març en l’auditori Pere Martell de Tarragona. Les entrades es poden aconseguir 1 h abans en el mateix auditori i totalment de franc.

Mariona Martí i Sílvia Vidal, principals dones catalanes de l’escalada seran unes de les protagonistes de les noves projeccions. Aquesta última, guanyadora dels Premis Piolets d’Or 2021 a Briançon, França, única dona de la península Ibèrica en guanyar-lo. “To be a Woman in the Himalaya”, serà un dels nous documentals sobre dues dones escaladores que van lluitar sobre l’hegemonia masculina en els anys vuitanta.

Joan Josep Garcia, diputat delegat de Cultura de la Diputació de Tarragona, remarca la figura de la dona en aquesta 15a edició.

Un dels punts importants d’aquesta nova edició és la descentralització dels seus continguts. Es podran visualitzar les diferents projeccions de manera simultània en: el Palau Bofarull de Reus, a l’Escola per l’Art i Cultura de Tortosa i el centre municipal de cultura de la Bisbal del Penedès.

PUBLICITAT