La falta de caixers, un problema per als sensesostre

El passat dilluns 23 es va iniciar l’Operació Iglú per part de la Creu Roja, Guàrdia Urbana i Protecció Civil per tal d’ajudar i acompanyar aquelles persones que viuen al carrer donant-los menjar, begudes calentes o inclús mantes.

creu roja, sensesostres
PUBLICITAT

Encara que a l’hivern hi hagi menys moviment de persones a causa de les baixes temperatures, la gent busca qualsevol lloc on poder refugiar-se del fred. La falta de caixers no acompanya massa la situació, ja que molts dels refugiats han d’optar per resguardar-se a un altre lloc. És per això que moltes de les persones acudeixen a entrades de pàrquings, sobretot de la Part Baixa de Tarragona, on tenen espais per poder estar sense que el fred i el vent els afecti massa. En declaracions a Carrer Major, Omar Kassem, referent del projecte d’atenció a persones sense sostre de Creu Roja, ens explica aquest fenomen.

Actualment, la Creu Roja compta amb una plantilla de 20 voluntaris en actiu encara que Kassem afirma que “sempre estan oberts a acceptar noves ajudes” i que l’únic requisit que busquen és tenir temps i ganes d’ajudar.

PUBLICITAT