La falta de diners farà prioritzar necessitats a l’Ajuntament

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Tarragona treballa aquests dies per acabar de confeccionar el pressupost del 2022. El Conseller de Serveis Generals, Jordi Fortuny, ha explicat que en partides corrents, totes aquelles despeses que han de cobrir per obligació, tenen previst destinar 168 milions d’euros, cinc més que l’any passat. Aquests cinc milions més s’obtenen sobretot gràcies a l’IVA i l’increment de l’estat, però no són suficients per satisfer totes aquelles coses habituals a Tarragona. Per això haurien de tenir sis milions més. 

PUBLICITAT

Fortuny ha explicat que tot plegat es deu, especialment, a la inflació i a l’augment dels contractes. Per pal·liar aquesta necessitat tenien previst l’augment de l’IBI i la taxa de la brossa que no va tirar endavant. 

El Conseller ha comentat que finalment de la plusvàlua podran ingressar quatre milions d’euros, dels vuit que hi havia previstos, i que podrien tenir un increment extra pel fons de 1.500 milions, però això encara s’ha d’aprovar.

Tot i això, cal destacar que s’ha aprovat a pressupost de Serveis Socials amb l’abstenció de tota l’oposició. Aquests comptes augmenten un 4% respecte al 2020, i els han qualificat “com els més alts dels últims anys”. També han volgut deixar clar que han executat un 90% del pressupost en aquesta matèria. La Consellera de Serveis Socials, Inés Solé, creu que això és molt important.

L’equip de Govern ha assegurat que hi haurà inversions, valorades en 10 milions d’euros, i ha volgut destacar que és crucial aprovar els comptes per poder optar als fons Next Generation.

En aquest sentit han reconegut que han tingut converses amb En Comú Podem Tarragona, però la intenció és aprovar-ho amb el consens més gran possible.

PUBLICITAT