La falta de material de protecció, denúncia constant del personal sanitari

Les denúncies per falta de material als hospitals per protegir als sanitaris, és una constant aquests dies. I els hospitals del nostre territori no se’n salven. Diferents professionals han explicat que els falten EPIs, els equips de protecció individual. Això és una denúncia habitual dels professionals de l’Hospital Joan XXIII, però també d’altre centres com l’Hospital Pius XII de Valls, Sant Joan de Reus i fins i tot Santa Tecla. Per tant no és un cas aïllat sinó que està passant de forma generalitzada. Així ho explica Marisa Cañón, professional sanitària i membre del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona.

Hospital Santa Tecla
PUBLICITAT

Des del Col·legi de Metges de Tarragona, el seu President, Fernando Vizcarro, també ha reconegut que és una mancança generalitzada a tot el territori.

Els sanitaris expliquen que si no es poden protegir a ells mateixos, no poden realitzar correctament la seva feina, i tampoc poden protegir a la resta de la població. Per això fan una crida perquè totes les empreses o persones o institucions que tinguin materials de protecció els hi donin.

Cal destacar que l’Estat Espanyol té un percentatge de sanitaris infectats gairebé del 12% mentre que a la Xina no arribava al 4%.

PUBLICITAT