La Fiscalia rebutja els recursos presentats per les defenses d’INIPRO

Novetats sobre el Cas INIPRO a Tarragona. Aquest dimarts s’ha sabut que la Fiscalia ha desestimat els recursos de les defenses que havien presentat després que el jutge d’instrucció enviés a judici a Josep Fèlix Ballesteros, alcalde en funcions de Tarragona, i Begoña Floria, portaveu municipal també en funcions, i a la resta d’acusats pel cas, així com ha avançat el Diari de Tarragona.

PUBLICITAT

Recordem que els 15 investigats havien demanat en un recurs de reforma, la nul·litat d’algunes proves com per exemple un disc dur o uns documents. A més també volien que s’arxivés una part de les investigacions. Fiscalia insta a la jutge que això no sigui així perquè considera que hi ha “indicis suficients per poder acusar”, i per això demana l’obertura del judici oral, que no vol dir que s’acabi obrint.

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona en funcions i acusat en el cas, ha explicat que res d’això és nou.

Recordem que a l‘alcalde en funcions se l’acusa de delictes de prevaricació, malversació, alteració de preus en subhastes i concursos públics, falsedat documental, frau, suborn, tràfic d’influències i abús de l’exercici en la funció pública. Ara s’haurà de decidir si obren o no aquest judici oral o si es fa un sobreseguiment.

Per la seva banda, la CUP com acusació popular celebra aquesta decisió de la fiscalia. Així ho explicava Laia Estrada.

Així doncs demanen 13 anys de presó per l’alcalde en funcions i uns altres 10 per Begoña Floria.

PUBLICITAT