La fuga de cervells, un problema al Camp de Tarragona

Els alts nivells d’atur juvenil, vinculats a la fuga de talents del territori, han portat a l’Associació d’ImpulsCatSud a fer una taula d’experts sobre aquest problema. Des de l’Associació volen posar el valor el talent local amb la URV, el sector empresarial i sindical, però també amb l’administració i la societat civil.

PUBLICITAT

Miquel Maria Aragonès, president d’ImpulsCatSud, assegura que tenim un territori amb suficients recursos per a apostar per la sostenibilitat. També destaca la importància de buscar solucions que garanteixin els llocs de treball a llarg termini, posant com a exemple el model d’Alemanya amb experiència en la formació dual.

D’altra banda, comenta que mentre Barcelona està entre la primera trentena de ciutats d’arreu del món atractives pels joves, ciutats com Tarragona i Reus estan entorn d’una posició 730. Per aquest motiu considera que cal oferir un territori atractiu des de molts àmbits per tal d’atreure aquest talent jove que aposti per la nostra regió i vulgui quedar-se.

PUBLICITAT