La Fundació Pere Tarrés detecta un augment de la pobresa a les comarques de Tarragona

Un informe elaborat per la Fundació Pere Tarrés determina que el 67% de les famílies que demanen les seves beques per participar en activitats d’estiu a la demarcació es troben en pobresa extrema o severa.

PUBLICITAT

Aquestes dades demostren un augment de la pobresa a Tarragona respecte a l’any anterior, però també al conjunt de les comarques catalanes. Tarragona és la demarcació on més s’agreuja aquesta situació en comparació amb d’altres. Les famílies en condicions de pobresa extrema augmenten un 14% i en situació de pobresa severa un 13,4%. La majoria d’aquestes són monoparentals o nombroses.

Un any més la Fundació Pere Tarrés posa en marxa la campanya “Cap infant sense colònies”, que té per objectiu garantir l’accés a les activitats de lleure a l’estiu a infants en situació de vulnerabilitat a través d’un programa de beques. Rafael Ruiz de Gauna, director adjunt de la Fundació, posa sobre la taula la importància de no discriminar aquests infants en l’època no lectiva i garantir espais reparadors i de desconnexió.

Ruiz de Gauna també ha remarcat la inflació com a fet que també perjudica greument aquestes famílies i que agreuja cada vegada més la seva situació socioeconòmica.

PUBLICITAT