La Generalitat hauria enviat un informe a l’Ajuntament sobre l’Amfiteatre

La Generalitat de Catalunya va advertir el passat mes de març a l’Ajuntament de Tarragona que l’amfiteatre no era segur per al públic, tot i que l’actual equip de govern no ha tingut constància del document fins aquesta setmana. 

PUBLICITAT

Un informe realitzat entre el 2017 i el 2018 fer per la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat alertava del deteriorament i el perill que suposava l’espai. L’antiga consellera de Patrimoni, Begoña Floria, ha afirmat que no havia vist mai l’informe que analitza l’estat del conjunt arqueològic de Tàrraco, una afirmació que també ha fet l’actual equip de govern d’Esquerra i En Comú que afirmen que no sabien de l’existència fins aquesta setmana. 

Després de conèixer aquesta informació, l’Ajuntament de Tarragona va demanar una reunió d’urgència amb Patrimoni Cultural de la Generalitat on va participar l’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, i la directora general de Patrimoni, Elsa Ibar.

Les actuacions han de ser urgents i en l’informe ja es fa una proposta sobre la intervenció a seguir. Es considera necessària l’actuació de reforç estructural i una intervenció general. L’estudi continua avisant sobre les graderies. Aquestes hauran de rebre les actuacions indicades de manera urgent tenint en compte que és el monument més visitat de Tarragona i les grades són la zona amb més afluència de gent. 

PUBLICITAT