La Generalitat presenta un acord “històric” per impulsar l’FP

La Generalitat ha presentat aquest dimecres a Tarragona un “acord històric” per la planificació d’FP, que implica per primer cop els sindicats majoritaris, Foment i PIMEC.

PUBLICITAT

Tarragona ha estat la primera ciutat on s’ha desgranat aquest acord de manera territorial, amb la intenció de fer-ho a totes les capitals de província. Aquest implica 5.800 noves places a la demarcació pel següent curs, un 25% més que l’últim. Els àmbits de les noves places són diversos des de l’atenció personal fins al tractament de dades. Sofia Moya, directora territorial d’empresa i treball, detalla que, al Camp de Tarragona les capacitats que més es desenvolupen són les de les famílies de l’hostaleria, la química i l’energia fotovoltaica. Moya també ha posat èmfasi en com l’acord orienta a “requalificació”, clau en les actuals trajectòries professionals.

En tot el país, la Generalitat invertirà més de 900 MEUR en formació professional amb 445.000 places a tot el territori, tot intentant tornar a assolir el “100% de sortida a l’alumnat de continuïtat”, destacar que ja més del 50% d’alumnat d’aquest tipus escull el camí de l’FP.

PUBLICITAT