La Generalitat referma la voluntat d’unificar els seus serveis a la presó

Les obres del nou Centre Penitenciari Obert de Tarragona, al costat del Francolí, ja estan acabades i la previsió és poder obrir-ho a l’inici del 2023. Un cop estigui operatiu es traslladaran els reclusos de l’actual presó a aquest nou espai, deixant vuit aquest edifici.

presó
PUBLICITAT

Davant d’aquesta situació, el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Ángel Xifré, ha refermat la voluntat d’instal·lar en aquest espai la seu centralitzada dels serveis de la Generalitat. En una entrevista al Bon Dia Tarragona, Xifré ha destacat que “Tarragona necessita aquest espai”, emmirallant-se en altres ciutats com Manresa i Lleida que ja han impulsat aquest projecte. Tot i reconèixer que aquest és un projecte llarg, el delegat assegura que ja ha iniciat converses amb l’alcalde de Tarragona per determinar les necessitats de la Generalitat.

Xifré assegura que és aviat per donar detalls de com seran aquestes actuacions, tot i que aposta fermament per aquest camí expressant la voluntat “d’accelerar el procés”. Cal destacar que la façana de la presó està protegida patrimonialment, motiu pel qual s’haurà de conservar.

PUBLICITAT