Avanç de continguts: Begoña Floria i la gratuïtat dels busos

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, anunciava ahir que es tornaria a presentar a les eleccions del 2019. El batlle assegurava estar preparat i tenir ganes de fer front a grans projectes i prometia que els autobusos serien gratuïts, una de les idees que té pensada tirar endavant. Ballesteros no donava més detalls d’aquesta mesura, però des de Ràdio Ciutat de Tarragona hem pogut saber que es tracta d’una iniciativa que s’aplicaria en quatre anys a partir del 2019 de forma escalonada. Segons hem pogut saber el preu s’anirà reduint en percentatges fins a arribar a la gratuïtat. Begoña Floria, Presidenta de l’EMT, ha explicat que és una mesura amb la qual es treballa des de ja fa sis mesos i que la intenció és que sigui extensible a tots els tarragonins i tarragonines.

PUBLICITAT

Floria ha explicat que tot i que Tarragona serà la primera ciutat espanyola en aplicar aquesta gratuïtat, es tracta d’una mesura contrastada amb altres ciutats on ja existeix. També considera que és de cohesió social i que pretén facilitar encara més la mobilitat a la ciutat. A més ha comentat que el bitllet senzill seguirà funcionant per totes aquelles persones que no estiguin empadronades a la ciutat.

Cal recordar que a finals d’aquest any es començarà a renovar la flota d’autobusos i a partir de l’any que ve s’anirà substituint progressivament.

 

PUBLICITAT