La inflació i la migració centren la feina de Càritas aquest 2022

Càritas Diocesana de Tarragona ha atès 8.339 llars aquest 2022, el que en representen 19.922 persones. Aquestes xifres suposen un increment respecte al 2020, any de la crisi sanitària, motiu pel qual des de l’organització alerten que la “pobresa persisteix i la desigualtat augmenta”.

Caritas 2022
PUBLICITAT

Tot i que vivim un moment de millora econòmica, des de Càritas asseguren que “la reactivació no arriba a tothom” i en aquest context han trobat un 27,5% de població amb vulnerabilitat residencial i un 13% de persones amb salari que segueixen dins el llindar de pobresa. La vulnerabilitat encara té un rostre femení, i migrant, amb un 69% de dones ateses i un 65% de persones extracomunitàries. La inflació és el principal causant de la pobresa que “castiga especialment a les persones amb menys recursos”. Salvador Grané, director de Càritas Diocesana de Tarragona celebra les ajudes públiques com l’ingrés mínim vital, però exemplifica que “l’administració és encara una trava per moltes persones”.

En el vessant positiu l’aposta formativa de l’associació ha aconseguit la reinserció laboral del 34% de la gent que ha arribat. El 2022 com a novetat s’ha descentralitzat aquesta tasca, oferint cursos per tota la demarcació.

PUBLICITAT