La “Jornada del Gàrum”: Una jornada per redescobrir la gastronomia romana

Tàrraco a Taula realitzarà conjuntament amb Arqueogastronomía, una jornada per a professionals centrada a mostrar i degustar el gàrum, una salsa que té origen en l’Antiga Roma i molt preuada per les elits de l’època.

PUBLICITAT

El dilluns 29 d’abril el Teatret del Serrallo acollirà la ‘Jornada del Gàrum’ una acció formativa destinada a professionals del sector de l’Hostaleria professional de Tarragona, on podran descobrir les característiques i ingredients de la cuina romana, així com l’estructura i composició d’un banquet, els maridatges i vins més representatius de l’època romana i les tècniques de cuina i conservació emprades en la gastronomia del Mediterrani Antic. L’acte estarà dividit en dues parts: la primera serà una presentació més ben aviat teòrica explicant els orígens del vi romà i d’aquesta salsa i quins procediments i tècniques s’utilitzaven per crear-la mil·lennis enrere. La segona, tindrà com a protagonistes els sentits, a través dels quals els restauradors podran olorar, veure i tastar algunes de les sensacions organolèptiques que produeix el gàrum.

Aquest és un dels actes que l’entitat Tàrraco a taula vol anar desenvolupant durant tot l’any per reivindicar la cuina de casa nostra amb una mirada orgullosa al passat de Tàrraco.

PUBLICITAT