La manca de metges especialistes, una situació crítica a Tarragona

El Col·legi de Metges de Tarragona alerta que “en els dos anys vinents es produirà un pic de jubilacions que no cobriran tots els MIR que completin la formació al territori“. A més s’ha de tenir en compte que “només un 50% dels MIR formats a Tarragona s’aconsegueixen retenir a la província”.

Pla mitjà d'una metgessa equipada amb els EPI per atendre pacients sospitosos de covid-19 al CAP d'Amposta, després que la infermera l'hagi ajudat a equipar-se. Imatge del 30 d'abril del 2020 (horitzontal)
PUBLICITAT

Sergi Boada, president del Col·legi de Metges de Tarragona, ha expressat aquesta preocupació en una entrevista a Carrer Major, destacant el “greu problema demogràfic a Tarragona”. A més remarca que només un 34% dels estudiants de medicina de la URV són catalans, fet que propicia que la majoria d’aquests desenvolupin la seva vida professional fora. Davant d’aquesta situació Boada aposta per “augmentar les places MIR i els estudiants a les comarques tarragonines”. El president assegura també que “actualment els metges extracomunitaris estan salvant el sistema“, motiu pel qual reivindiquen “agilitzar la seva regularització”.

En termes generals Boada aposta per “reivindicar l’atractiu del territori, a través de projectes d’investigació”. Per això considera clau la implicació de tots els agents en potenciar “la Catalunya sud com a regió del coneixement”.

PUBLICITAT