La mascareta podria ser obligatòria sempre

La Conselleria de Salut proposarà avui que la mascareta sigui sempre obligatòria a Catalunya. Inclús quan es pugui garantir la distància de seguretat. Ho farà avui la consellera de Salut, Alba Vergés a la Generalitat de Catalunya. En una entrevista a RAC1, Vergés ha afirmat que compartirà la proposta amb la resta de consellers per tal que arribi al Procicat i s’estableixi una resolució. D’aprovar-se, l’incompliment portaria la imposició de sancions. 

PUBLICITAT

Aquesta nova normativa permetria la gent no fer-ne ús de la mascareta quan es fa esport o quan estàs amb les persones que convius. Al carrer seria obligatori per evitar que el virus s’escampi per l’aire i pugui contagiar de manera indirecta altres persones. 

A Tarragona, la situació està controlada tot i que hi ha estudis que alerten del relaxament de les mesures preventives com l’ús de la mascareta o el rentat de mans. Durant les darreres hores s’han detectat tres casos a les Terres de l’Ebre en una festa d’amics i s’han aïllat una trentena de persones per seguretat. Tot indica que no es van respectar les distàncies de seguretat ni es va fer ús de la mascareta. 

PUBLICITAT