La meitat de les oficines bancàries de Tarragona han tancat

L’any 2016 hi havia 21 oficines de BBVA a la ciutat de Tarragona, enguany, fruit de l’ERE de l’entitat només quedaran 10 oficines, una d’elles destinada només a empreses. Pel que fa a Caixabank, l’altra gran entitat que opera a la ciutat, ha tancat vint-i-dues oficines des de 2007, reduint el seu número a deu. Paco Orti, secretari de FeSMC-UGT Tarragona, explica com en aquests darrers anys “s’està vivint una concentració de serveis, que redueix també el nombre de caixers automàtics disponibles a la ciutadania”.

PUBLICITAT

Aquest fenomen es fa més present en poblacions petites. Des d’UGT asseguren que des de les entitats “no hi ha cap voluntat d’invertir en més caixers automàtics”. Només en 2021 BBVA ha reduït un 32% de la seva plantilla a la província de Tarragona. Orti manifesta que aquests dos fenòmens funcionen com acció-reacció.

El secretari assegura que vivim un moment “d’explosió financera”. Les persones més afectades per la perduda dels serveis bancaris presencials són els jubilats, ja que no s’adapten a les fórmules digitals, Orti assenyala també la preocupació per “com afecta això a les persones amb menys recursos”.

PUBLICITAT