La mobilitat, primer repte de Tarragona per al futur Govern de Catalunya

Els problemes greus de mobilitat al Camp de Tarragona serà el primer gran repte que haurà d’afrontar el futur govern de Catalunya. El caos de Rodalies i trens regionals, d’una banda, i el projecte del tramvia, d’una altra, s’albiren com a prioritats del nou executiu que es pugui formar després de les eleccions al Parlament d’aquest diumenge.

PUBLICITAT

En la urgència per resoldre els problemes de mobilitat coincideixen els periodistes Octavi Saumell i Esteve Giralt que aquest dilluns han analitzat el resultat electoral al programa ‘Bon dia, Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona. Unes eleccions que han guanyat els socialistes, amb Junts i Esquerra en segons i tercera posició, respectivament. 

 Giralt, periodista de RAC1 i la Vanguardia, creu que el tema dels trens ha de ser una prioritat governi qui governi.

Saumell afegeix al tema de la mobilitat altres qüestions rellevants a la demarcació vinculades amb la sequera, l’aigua i l’energia.

Pel que fa al Hard Rock, detonant de l’avançament electoral, els resultats indiquen un suport clar de la ciutadania al projecte. Els que li donen suport, sobretot PSC i Junts, sumen una amplíssima majoria i els que en són contraris, Comuns i CUP, perden la representació tarragonina al Parlament. Així ho remarca Octavi Saumell, del Diari de Tarragona.

Els dos periodistes coincideixen que ara s’obre un període molt intens de negociacions per formar govern a la Generalitat. El candidat del PSC, Salvador Illa, és el favorit per assumir la presidència, encara que sigui en minoria amb suports externs. 

PUBLICITAT