La neu beneficiarà les vinyes de la DO Tarragona

Les vinyes de la DO Tarragona seran beneficiades per les nevades d’aquests dies a la província. Vicenç Ferrer, director de la DO Tarragona, assegura que aquesta “serveix com una pluja molt lenta“, ja que l’aigua queda com una esponja dins del sòl. Al contrari d’altres cultius com l’oliva, de fulla perenne, Ferrer manifesta que “el raïm no ha patit trencament de branca”, pel qual la neu ha resultat només en beneficis.

PUBLICITAT

El resultat d’aquest gener el podrem trobar de cara a la primavera. El director de la DO Tarragona augura “una primavera molt verda“. Això resultarà en una vinya que no tindrà problemes de sequedat, preocupació freqüent a la província, i produirà un vi més aromàtic i lleuger. Tot i això Ferrer confessa que “ni el major expert podria detectar que la vinya ha estat nevada tastant el vi“.

El sector vitícola ha patit molt els darrers mesos. Ferrer assegura que han perdut les seves grans fonts de vendes com són el turisme, la restauració i les celebracions. A més, el president assegura que les exportacions han caigut en un 50%.

Des de la DO Tarragona actualment estan treballant en projectes de formació i investigació per fer front a la següent temporada turística. El més destacat és “la ruta oficial del vi de la DO Tarragona” amb 20 cellers visitables en conjunt que emprendrà a partir del maig o el juny d’aquest any.

PUBLICITAT