La nit de les il·lusions

La Nit de Reis és una de les més especials per a tota la ciutadania. Els Reis d’Orient arriben a totes les ciutats i els municipis de Catalunya, a Tarragona concretament ho fan pel barri mariner del Serrallo, per mar. A partir d’aquí enfilen fins davant l’Ajuntament de Tarragona, a la plaça de la Font. Unes quantes hores de cavalcada que comporten una gran preparació per donar una gran benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar.

PUBLICITAT

La Meritxell Gispert és la Presidenta de la Cavalcada de Reis de Tarragona, i el Xavier González tècnic de cultura de l’Ajuntament. Tots dos estan en contacte amb els tres Reis per organitzar-ho tot. I són els encarregats de vetllar que tot vagi bé i res es torci. També saben qui són els tarragonins i les tarragonines triades per formar part de la comitiva aquell dia i ajudar a Ses Majestats. 

A més de les persones que formen part de la comitiva s’han de sumar aquells voluntaris i aquelles voluntàries que s’encarreguen de vetllar per la seguretat de la comitiva, però també de tothom qui va a veure-ho. És el cas de la Vanessa Cano que ja fa més de 10 anys que és voluntària.

Ja fa uns anys que es vol fer la visita dels Reis a Tarragona propera. La intenció és que els infants puguin veure la màgia des de prop i ho puguin viure de la forma més intensa. 

L’arribada al Serrallo per mar, i la seva pujada al Teatret del Serrallo per saludar a la ciutat s’ha convertit en poc temps en un moment molt especial. 

Una altra dels moments especials a Tarragona és quan Melcior, Gaspar i Baltasar arriben a l’Ajuntament de la ciutat i se’ls dona les claus que obren totes les portes i els balcons de les cases. Segurament no és la zona més massificada però si una de les més estimades. 

Així com ha anat evolucionant la societat, la cavalcada de Reis de Tarragona també ha anat canviant. Les seves carrosses barregen la temàtica tarragonina amb la clàssica, i així com estan fetes és molt diferent dels inicis. 

Tot i l’evolució i la modernització adaptant-se als nous temps hi ha coses que es mantenen, com és la participació de tots els voluntaris i voluntàries de Protcció Civil, així ho explica Lluís Magrané, Cap de Voluntaris de Protecció Civil.

Els Reis Mags trien cada any uns 15 voluntaris de Protecció Civil per vetllar per la seguretat, dues motocicletes que van al davant obrint pas, i una ambulància de suport vital bàsic. 

La feina dels voluntaris que no són de Protecció Civil és molt variada. I crida especialment l’atenció que tenen persones encarregades de pujar i baixar els infants de les carrosses amb escales perquè són altes. 

Cal destacar que Melcior, Gaspar i Baltasar trien els seus patges cada any de totes les persones que surten a la cavalcada. La Vanessa un any va tenir la sort de ser triada i poder-los ajudar en una nit tan especial. 

La Cavalcada de Reis no és un esdeveniment fàcil d’organitzar. Es prepara amb un any d’antelació, quan acaba una ja es fa una comissió per valorar tot allò que ha anat bé, i tot allò que ha anat malament, i quines coses s’han de millorar. Tot i això, tothom coincideix que és un moment molt màgic. Per aquest motiu creuen que enguany, després que l’any passat s’hagués de fer de forma molt diferent, tindrà un pes molt emblemàtic.

PUBLICITAT