El professorat de la URV es rejovenirà a partir de 29 noves places

La URV ha aprovat la convocatòria de 29 places de Personal Docent i Investigadro (PDI), per cobrir les vacans que al 2023 va deixar el professorat que va jubilar-se o va causar baixa. El rector, Josep Pallarès, ha afirmat que espera que “amb aquestes incorporacions puguem rejovenir la plantilla, que és un dels grans reptes que tenim, no només pel que fa al PDI sinó també al Personal Tècnic, de Gestió i d’Administració i Serveis (PTGAS).

PUBLICITAT

Actualment la URV té més de 2.100 professors a temps complet, dels quals el 59% són dones. Les dones hi són menys presents a les categories més altes: només són el 31% de les catedràtiques. En el professorat associat i substitut, les dones són un 54% del total de docents.

La URV és la quarta universitat del sistema universitari públic de Catalunya pel que fa a nombre de professorat, i la cinquena en nombre de PTGAS. És la universitat amb la proporció més baixa de professorat permanent i la que té més professorat associat “perquè és la universitat que més ha crescut proporcionalment amb estudiantat i s’hi ha respost amb la contractació de professorat associat”, ha explicat Pallarès.

El Consell de Govern de la URV també ha aprovat el calendari de grau i de màster del curs 2024-25, que enguany s’avança: el curs començarà el 9 de setembre i finalitzarà el primer semestre el 31 de gener (el període lectiu serà fins al 20 de desembre), mentre que el segon semestre serà del 3 de febrer de 2025 al 20 de juny (el període lectiu acabarà el 23 de maig).

PUBLICITAT