La plataforma del Miracle s’enderrocarà durant el primer semestre de 2025

La plataforma de la platja del Miracle de Tarragona s’enderrocarà durant el primer semestre del 2025. La demolició del conegut popularment com a ‘mamotreto’ tindrà un cost de 553.000 euros, inclosos en un partida global de 3,6 milions d’euros del projecte Greenbelt ’26, finançat pels fons Next Generation.

PUBLICITAT

Els treballs està previst que durin cinc mesos. Durant aquest període també s’aprofitarà per redactar el projecte de renaturalització d’aquest tram de la platja amb l’objectiu d’iniciar aquesta tasca un cop s’hagi eliminat la plataforma. L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales ha destacat que “cal recuperar l’espai per la ciutadania” i que es millori l’ecosistema.

La plataforma es va construir entre 1998 i el 2001 i ocupa una superfície de 8.653 metres quadrats. El conseller de Medi Ambient de la ciutat, Guillermo García, ha dit que abans de la demolició es retiraran els elements de la part superior -que porta anys tancada al públic per problemes estructurals-, com pèrgoles, baranes, reixes i mobiliari. Pel què fa a les tasques d’enderroc, l’objectiu és fer-les generant el mínim impacte possible respecte els veïns. 

PUBLICITAT