La població de coloms, sota control

Tarragona engegarà una prova pilot en dues zones de la ciutat per controlar la població de coloms. Així es distribuirà als animals un pinso anticonceptiu, ja que les captures massives no han donat resultat, ni és un sistema “addient” així com ha afirmat el Conseller de Neteja, Jordi Fortuny.

PUBLICITAT

Actualment a la ciutat hi ha una població de 18.000 coloms i amb aquestes proves volen reduir el cens. A més de tot això també estan estudiant incorporar granges de coloms on es concentrarien aquests animals, i es faria un control de la seva salut, a més de distribuir el pinso. El Conseller ha assegurat que s’ha de trobar el mètode que més s’adapti a Tarragona.  

Aquestes granges tindrien la capacitat per uns 500 coloms, i s’està avaluant el cost que tindria tot plegat i com podria funcionar. 

A més de tot això s’està intentant controlar la nidificació, eliminant els espais on poden fer nius, controlant els edificis municipals i intentant ajudar als privats. 

Fortuny reconeix que tot plegat “és molt complicat”. Des del consistori no volen dir per quins punts començarà la prova pilot, perquè no hi hagi “influències” però seran lloc “on hi hagi població abundant”

A hores d’ara s’han de resoldre unes al·legacions que s’han presentat arran del concurs fet per dur a terme les proves, i un cop solucionades començaran les proves pilot.

PUBLICITAT