La pobresa energètica, en augment

La pobresa energètica és una problemàtica que afecta moltes famílies. Durant el 2020 la Creu Roja de Tarragona va atendre a unes 244 persones per aquest tema a tota la demarcació. Un 35% d’aquestes persones ateses han rebut uns kits d’eficiència energètica, un 6% s’ha beneficiat d’una rehabilitació a la llar i un 20% han rebut algun electrodomèstic eficient.

PUBLICITAT

Aquest 2021 ja han rebut més peticions, que a hores d’ara estan estudiant, però encara no tenen dades exactes. Cal destacar que el passat 2020 van haver de tramitar un 614% més d’ajudes en electrodomèstics i un 400% més d’ajuts en rehabilitacions. Per tant Anna Batet, responsable de Pobresa Energètica de la Creu Roja, creu que la situació ha tingut cert impacte.

A més han hagut de modificar alguns aspectes del projecte, perquè no han pogut fer els tallers d’estalvis i eficiència energètica presencialment, o aprendre a fer una lectura de la factura de la llum correctament. Per això tota aquesta tasca s’ha fet via telefònica.

Les dades de Tarragona ens han sigut impossible d’aconseguir després de demanar-les en diverses ocasions al consistori. Tot i això la consellera de Serveis Socials, Carla Aguilar, va comentar en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona que un 18% de les persones de Tarragona poden estar en situació de risc per pobresa energètica. 

PUBLICITAT