La pobresa, un problema lluny de desaparèixer

La pobresa és un problema que està lluny de solucionar-se. La Creu Roja presentava aquest dijous el 12è estudi de l’Observatori “Pobresa intermitent i fragilitat social”. L’estudi, per primer cop ha entrevistat persones que ja van entrevistar l’any passat. Això ha fet que surti una dada esfereïdora, ja que de cada deu persones que consoliden la recuperació, 22 tornen a necessitar ajuda. 

PUBLICITAT

Anna Sabaté, Coordinadora Provincial i part de l’equip de l’Observatori de Creu Roja, ha explicat que les persones afectades per la crisi són molt vulnerables. A més existeix una gran precarietat laboral que dificulta sortir de la situació de vulnerabilitat, i hi ha un augment de preus de primeres necessitats. Cal destacar que una de cada quatre persones en situació de pobresa té un contracte i un salari. En aquest sentit, Sabaté, ha fet referència a la població envellida.

La Coordinadora Provincial ha afirmat que no sap quina és la solució de la situació, però que està clar que alguns sectors han de deixar de guanyar perquè guanyi tothom. 

D’altra banda Tarragona compta amb l’associació Pax Mundo. Es tracta d’una organització que s’encarrega de donar un plat calent cada diumenge, i també parlar amb les persones que viuen al carrer. La seva feina és anar més enllà de repartir aliments. Des de l’organització també han reconegut que cada cop hi ha més persones. 

Des de Pax Mundo han engegat una campanya de Nadal anomenada “Un Plat per a tothom” per recaptar diners. A més es poden comprar uns torrons solidaris i els beneficis van per a l’organització.

PUBLICITAT