La Policia Nacional intervé 10 tones de productes en una macrooperació contra la falsificació

La Policia Nacional ha iniciat una macrooperació per combatre el creixent problema de la falsificació de roba a Catalunya. Aquesta operació ha acabat amb la confiscació de deu tones de productes falsificats, concretament esportius, per un valor d’onze milions d’euros. El sector esportiu està particularment afectat per esdeveniments recents com l’Eurocopa, la Copa Amèrica i els pròxims Jocs Olímpics.

PUBLICITAT

A causa d’una gran afluència de turistes a les costes catalanes, el mercat conegut popularment com a “top manta” ha experimentat un auge significatiu. Segons el delegat del govern a Catalunya, Carlos Prieto, les repercussions d’aquest comerç, van més enllà de la simple venda de productes falsificats. A més, fa que els ingressos de les empreses legítimes baixin, així com els llocs de treball oficial, fins a un 7%. 

En aquest sentit, Prieto, també assenyala que no només representen una pèrdua econòmica per les marques, sinó que estan vinculades a altres formes de delinqüència com el narcotràfic i el blanqueig de capital. 

Les autoritats asseguren que la investigació continua oberta, tot i que els hi falta poc per descobrir el destí de la Xina on es distribueixen tots els productes. Fins ara, s’han fet 7 actuacions amb 10 persones detingudes aquests mesos de juny i juliol per presumpte delicte contra la propietat intel·lectual.

PUBLICITAT