La primera cambra hiperbàrica de Tarragona arribarà al 2021

Tarragona tindrà la primera cambra hiperbàrica a finals de 2021. Aquest dijous s’ha donat a conèixer la nova informació sobre aquest tipus de medicina que no existeix a cap de les nostres comarques. De fet, les persones que necessiten la medicina hiperbàrica a Tarragona s’han de desplaçar fins a Barcelona o Castelló per rebre un tractament en patologies que arriben a necessitar fins a una trentena de sessions. 

PUBLICITAT

La medicina hiperbàrica és necessària en inhalacions de fum o per ofegaments a l’aigua i, en aquests casos, la seva utilització ha de ser inmediata per evitar la mort del pacient. Josep Mercadé, coordinador del projecte, creu que la nova instal·lació donarà seguretat als ciutadans. 

El nou projecte plantejat preveu la instal·lació de la cambra al CAP Llevant. Aquesta tindrà capacitat per tractar a 10 pacients de manera simultània. Es preveu en els càlculs que es podrien beneficiar del tractament fins a 500 usuaris de manera anual. Es comptabilitza aquí que el 90% de pacients tindrien activitat programada i el 10% restant seria activitat urgent que estaria provocada per situacions sobrevingudes. 

PUBLICITAT