La primera de les diades castelleres de Santa Tecla, aquest diumenge

Tarragona acull aquest diumenge la primera de les actuacions castelleres en el marc de Santa Tecla, una de les més importants del calendari del món casteller. Hi participen dues colles de fora de Tarragona, els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Com sempre hi participaran també les dues formacions més grans de Tarragona, els Xiquets i la Colla Jove.

Xiquets de Tarragona
PUBLICITAT

Una diada amb un cartell la Jove podria atacar un castell de 10 a banda de portar també castells com el 5 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre i agulla. Els Xiquets, per la seva banda, amb la junta gestora després de la dimissió del seu cap de colla fa una setmana, podrien portar castells de 9.

Les dues colles foranes, amb un ull posat al Concurs de Castells de Tarragona, portaran castells de l’anomenada gamma extra, sense descartar castells de 10 o sense folre.

A banda d’aquesta diada de Santa Tecla Primer Diumenge de Festes, Tarragona gaudirà de dues actuacions més. El 23, la diada de Festa Major de Santa Tecla, i l’endemà 24, la Mercè amb els tradicionals pilars caminant.

PUBLICITAT