La reconversió de Ca l’Ardiaca en un parador túristic s’encalla per l’absència de pressupostos a l’Estat

La solució que proposa el govern municipal per reviure Ca l’Ardiaca és convertir-lo en un parador nacional turístic d’entre 40 i 50 habitacions, assegura l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, però adverteix que sense pressupostos a l’Estat això queda completament aturat.

PUBLICITAT

És un edifici que fa anys que està tancat, com el Banc d’Espanya, i es troba just davant la façana de la catedral. En aquest cas, a més, amb problemes estructurals greus que han obligat l’Ajuntament a actuar subsidiàriament per evitar una situació de perill per a la ciutadania amb una inversió d’uns 500.000 euros. L’immoble està catalogat i en procés de ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per part de la Generalitat.

L’alcalde comenta que han parlat amb la propietat, amb la directora de Paradores i amb el ministre de Turisme. Ha detallat que seria un lloc meravellós per fer un ‘Hotel Boutique'” i ha reivindicat que és quasi l’única ciutat Patrimoni de la Humanitat de l’Estat que no té ni parador, ni projecte”.

Sobre les possibilitats que el projecte tiri endavant, el batlle és optimista pel que fa a la “predisposició” de les parts, especialment de l’Estat. Però a la vegada ha aparegut un nou entrebanc: “tot això va d’acord amb els pressupostos, i no tenim pressupostos de l’Estat” per aquest 2024. Així doncs, tot i que es treballa per avançar en la definició de la solució, els diners no arribarien, com a mínim, fins al 2025.

PUBLICITAT